Det var en gång ett företag som ville uppleva..

En upplevelse som skapar inspiration

För att du närmare ska veta vad en upplevelsekonferens är,
så målar vi gärna upp en bild för dig!


Ni är ett företag på 30 personer och ni anländer till Karlsborg klockan 11:30 en onsdagsmorgon för att uppleva en konferens på ett lite annorlunda sätt. Ni välkomnas in på KC och Lotta tar emot er i foajén för lite mingel. 12.00 startar ni upp med en god lunch bestående av Potatis och Palsternackssoppa med krispigt bacon och örtolja, till detta serveras också ett grekiskt lantbröd som är stekt i olivolja och vitlök.
Och kan du gissa vad du får till eftermiddagsfika?
Ja, precis, nygräddade våfflor med jordgubbssylt och vispad grädde!


I ett tidigt planeringsskede med dig som bokar, så har vi redan gjort en indelning till två grupper.
Båda grupperna ska jobba med att utveckla sitt sälj samt få en förenklad kurs i hur man ska tänka kring marknadsföring. Föreläsarna har ni som företag bokat på egen hand och vi tillsammans har hittat de lokaler som vi anser passar bäst för de olika syftena. 13:00 väntar en av Karlsborgs Fästnings guider, Tim, utanför KC, en välklädd man i uniform som kommer trollbinda er med historia från fästningens uppbyggnad och underhålla er med rolig kuriosa, samt följa er till de olika lokalerna.

Den ena gruppen på 15 personer ska samtala om företagets säljteknik och är inte behov av powerpoints eller skärmar, därför kommer ni klättra upp i Munin. Munin är flyghistoriens mest betydelsefulla flygmaskinstyp och är en DC:3a som står placerad i Karlsborg. Munin har sitt förflutna från bland annat D-dagen i Normandie 1944. I detta flygplan kommer ni kunna utveckla kreativa idéer om hur ni ska nå era kunder.

Den andra gruppen ska bege sig in i ett gammalt blockhus, en bunkerliknande byggnad som kunde användas som vakthus för vinterposteringar. Lokalen är ruff och annorlunda som grupplokal och när ni kliver in genom plåtdörren, så måste ni ducka för att inte slå i huvet i den breda takbågen som formar en gång in i byggnaden. Följ ljuset så kommer ni ledas in till ett stort bord, men rejäla bänkar, vita dukar och mjuka fårskinnsfällar. Stora kandelabrar lyser upp den vackra byggnaden och ni kan slå er ner för att påbörja er kurs. Föreläsaren är på plats och hon har förberett en genomgång med hjälp av projektor och projektorduk.

Kursens genomgång påbörjas klockan 13:30 och efter 1,5 h är det dags för kaffe och nygräddade våfflor nere i Sillakällaren, en gömd källare inne i fästningsvallen. 15:30 byter grupperna lokaler med varandra och fortsätter fram till klockan 17.00.
Nu är dagens konfererande över och er vistelse går över till kvällsaktiviteter.
Ni checkar in på Gula Villans Bed & Breakfast som ligger precis vid Karlsborgs Fästning och vår anläggning och därefter så kommer nästan alla vilja gå bort och bada i ett kyligt Vättern och värma sig i en riktigt het bastu. Utanför bastun finns ett utrymme för de som bastat klart, där man kan sitta och äta gott från den medtagna picknickkorgen, en korg som är full av goda närproducerade korvar, ostar och en och annan påse chips.
I grundbokningen så ingår det 2-rätters middag hos oss på KC, men i detta fallet så han ni bokat till en annan typ av middag. En 3-rätters middag med underhållning i Gravkaponjären.
Vi möts på KC och vi går tillsammans in genom de förbjudna grindarna, och vandrar i vallgraven bort mot kaponjären. Inne möts ni av mycket levande ljus och goda dofter av kvällens middag, och med ett glas bubbel i din hand kan du lyssna till ljuva toner av ett klinkande piano i bakgrunden.
Väl till bords så kommer guiden Tim kåserande tillbringa en stund med er och stilla ert nyfikna sinne om fästningens fångar och galningar.
Timmarna försvinner och efter mycket god mat och dryck är det dags att ta kvällen och ladda för morgondagen.

Ni äter frukost på ert boende och klockan 08:00 möts vi inne på KC igen. Förmiddagen kommer spenderas tillsammans och er föreläsare för förmiddagen har redan förberett inne i Bastionen, vår föreläsningssal. Ni slår er ner i mjuka stolar och för att vara pigga och fräscha hela förmiddagen så har ni bokat till att vi kommer in och serverar en fräsch ingefärsshot med blåbär, helt perfekta att boosta immunförsvar och kickstarta morgonen med. Klockan 09:30 är det dags för förmiddagskaffet och till det en nygräddad smörgås med färskost, tunt skivat kalkonbröst med tomat och vattenkrasse.
Förmiddagens föreläsning fortsätter och lagom till lunch är ni nöjda för dagen och det suger i magen.
Till dagens lunch serveras en matvetesallad med Klangahamns varmrökta vätterlax och till det en wasabimajonnäs och krispiga grönsaker. Detta toppat med en kopp kaffe och en kaka gör er redo för hemfärd!


Vi önskar er trevlig & säker hemresa och önskar er varmt välkomna tillbaka.